zondag 16 november 2014

Lang geleden

Jaja, ook ik ben al lang niet actief geweest in blogland... Ik weet het, je leest het steeds op allerlei blogjes.
Maar het is zo'n rare en drukke maand geweest dat er blijkbaar geen energie over bleef om te bloggen.

Twee weken geleden is helaas ons bijzondere konijn Beer ineens ziek geworden. Hij ademde heel moeilijk en lag in het hok in plaats van buiten te spelen in de tuin. Dus gelijk naar de dierenarts met hem gegaan. Volgens haar was Beer niet zo ziek dat ze hem wilde opgeven. Dus, wij ook heel voorzichtig optimistisch, zou het dan toch zijn dat hij bij ons blijft?


Beer lag lekker in de huiskamer, in een bak van het (nood) konijnenhok. Hij was heel koud, dus legde we steeds dekens over hem heen, maar daar kroop hij onderuit. Gelukkig was Summer zo lief om tegen hem aan te kruipen en hem zo warm te houden.
Helaas liet hij 's avonds heel duidelijk merken dat het genoeg was. Hij liet zijn medicatie zo weer uit zijn bek lopen. Dus heb ik hem mee naar boven genomen toen wij naar bed gingen. Hij stond in zijn bak naast mijn bed met een kruikje onder zijn buik.
In de loop van de nacht werd hij heel onrustig en heb ik hem maar bij me in bed genomen. Als hij tegen mij aan lag was hij rustig. Zodra ik aan zijn ademhaling hoorde dat het niet lang meer ging duren hebben we Muis ook bij ons in bed gehaald. Zo is ons lieve, bijzondere, enorme Beertje tussen mij en Muis in bed overleden.
Het is nu twee weken geleden en ik kan dit nog niet schrijven zonder in tranen te zijn. We missen hem vreselijk. En Maya en Rosie, zijn dames, ook. Ze lijken er maar niet aan te kunnen wennen dat hun lieve vriend en beschermer er niet meer is...

Afgelopen maandagochtend konden we helaas weer hals over kop naar de dierenarts. Dit keer met Summer.
Ze rende over het aanrecht en gleed uit. Tijdens haar val is haar pootje in een handgreepje van een la vast komen te zitten. Dus er lag een gillende kitten volledig in paniek op de grond.
Ze trok haar pootje zo hoog op dat ik bang was dat haar poot uit de kom lag, dus hebben we har heel strak in handdoeken gewikkeld om te stabiliseren.
We waren eerder dan de dierenarts bij de kliniek en tijdens het wachten was Summer in mijn armen in slaap gevallen. Zo veel vertrouwen...
Zodra de dierenarts er was konden we met haar naar binnen en daar werd al gelijk duidelijk dat het niet uit de kom was, maar haar voet gebroken. Dus gelijk een pijnstiller gegeven en wachten op de foto. We moesten haar achterlaten. Dat vond ik zo naar!
Maar gelukkig belden ze al snel dat het inderdaad gebroken was en vroegen ze of ze haar onder narcose in het gips mochten zetten. Ja natuurlijk!! Zijn er serieus mensen die hun dier pijn laten lijden???? Ja dus...
Al snel mochten we haar ophalen.
Ons drukteschoppertje heeft er helemaal niks van geleerd. Ze is nog steeds een klim en klauter monster, die nu ook nog eens boos is dat ze NIET naar buiten mag! Op woensdagochtend kwamen we beneden een daar zat Summer naast haar gips.... Dus weer naar de dierenarts voor nieuw gips.
Gelukkig kon het dit keer met een roesje en mocht ik erbij blijven en gelijk weer mee naar huis nemen.
Nu slaapt ze in de (nood) konijnenkooi in onze slaapkamer en ligt ze overdag veel op ons bed. Daar is het rustig en gaat ze niet achter Amara of Pucca aan rennen. Maar we zullen blij zijn als het gips er over 2 weken vanaf mag.... En Summer nog veel meer, want dan mag ze weer buiten spelen!


Afgezien van alle drukte met de dieren ben ik heel druk geweest de afgelopen maanden met produceren. Nog net geen massa productie, maar het komt in de buurt.
Veel uren achter de naaimachine gezeten, veel gehaakt en gemaakt.
Want, ik heb sinds 2 dagen een kast gehuurd bij de winkel Mijn Tafel.


Heel spannend, wat er gaat verkopen. Muis heeft ook veel 3d-kaarten gemaakt en ook die hebben we erbij in de kast gezet. Nu is het afwachten.
Het leuke is dat ik via de computer kan volgen wat er is verkocht. Alles heeft een code op het prijsstickertje staan en met die code kan ik zien wat het is dat verkocht is.
Het eerste dat weg was, was mijn medicijnkastje. daar had ik gaatjes in geboord een een rood kruis op geborduurd. Verder is nu wat klein spul verkocht. We zullen zien....

13 opmerkingen:

 1. Ik wens je heel veel sterkte met het verlies van Beer. Het is nooit leuk als een huisdier overlijdt.....
  Geef die arme Summer een aaitje namens mij.....
  Leuk die kast bij Mijn Tafel, jammer dat het zo ver weg is om een kijkje te nemen. Ik hoop dat er veel spulletjes verkocht worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een toestanden! Geen wonder dat er geen tijd overbleef om te bloggen.
  Wat ontzettend treurig dat Beer is overleden. En wat vreselijk ontroerend dat Summer er bij kroop om hem warm te houden. Jij kunt er niet over schrijven zonder tranen in je ogen..nou lézen met droge ogen is ook moeilijk kan ik je vertellen.
  Dan nog Summer met een gipsen poot...wel weer grappig dat het haar gelukt was om het gips uit te trekken :-)

  Succes met je winkeltje! Een vriendin had me gevraagd met haar een winkeltje te delen, maar ik heb weinig kunnen handwerken en heel veel kringloopspullen heb ik momenteel ook niet. Ik richt mijn pijlen op de vrijmarkt volgend jaar :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gelukkig heb je feestboek ;)
  Spannend wat je allemaal gaat verkopen en knuffie voor Summertje
  X Es

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh jeeh wat een heftig verhaal ,ja als je diertje ziek is is echt heel naar en doe je er alles aan ,sterkte met het verlies en de andere deugniet ,en wat maak je toch leuke dingen en super zo n winkeltje ga ik ook nog eens doen,lieve groet marloeskreatief

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel veel sterkte met het verlies van jullie lieve Beer, wat verdrietig!! Hij lijkt zó op onze Sammie, mijn dochter heeft je blogje ook gelezen. Hoe oud is hij geworden, of wist je z'n precieze leeftijd niet? Beterschap voor Summer. Ze is ondernemend genoeg in elk geval!
  Leuk idee van de Tafel, ik kwam het eerder al eens tegen en zag toen dat het ook in Groningen is. Wie weet probeer ik het nog eens, ik heb er nu niet genoeg tijd voor. Succes met jouw kraam!

  Groetjes, Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk je spullen zo verkopen via mijn tael!
  Sukses ermee!
  groetjes Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh wat spannend die eigen kast in een winkel, mooi concept. Dankjewel voor je lieve woorden :).
  Ja ik had wel mee gekregen dat jullie lieve Beer was overleden via facebook maar dan merk je dat het toch net effe heel anders is als je hier het verhaal deelt. Mooi hoor om te lezen dat ze tussen jullie in is gestorven in bed, met zoveel liefde om hem heen.
  En oh van die Summer dat heb ik ook zien voorbij komen, gelukkig neemt ze nu dan wat meer 'verplichte' rust.
  Maar mooi dat je wel gewoon blijft bloggen lieverd ook al is het soms wat weiniger. Veel zijn overgestapt naar alleen Facebook of Instagram en mis de dames hun blogjes en ook hun reacties en zoals dit blog hier maar weer bewijst dat het niet de lading dekt. Thanks for sharing en heel veel dikke knuffels!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oei dat is minder. Gelukkig kan je het allemaal wat van je afschrijven. Liefs x

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ach arme, veel sterkte met het verlies van Beer. Knuffel en kus. Gelukkig komt het met Summer weer helemaal goed, en is ze blij als ze weer naar buiten mag. Mijn Tafel is een leuke winkel zit er ook aan te denken om daar een kast/tafel te huren maar weet niet zo goed of er animo voor is. Ben wel blij dat je al wat verkocht heb dat is leuk! Succes ermee en spreek je snel weer. Love & Strength

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Jeetje, wat een dieren ellende. Sterkte. Wel fijn dat je af en toe even anders aan kan denken door het vullen van je kast.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hallo!! Ik ben nieuw hier!! Kwam je blog via via tegen en deze verdiend een nieuwe volger :)

  Lieve groetjes Henrike

  www.eendraadjelos.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ha goudhaartje het is te begrijpen dat je even geen tijd had.....
  de beestje gaan voor, heel verdrietig allemaal......
  Ik heb met plezier gekeken wat je zo allemaal maakt
  ziet er mooi uit!!
  Groetjes Christiene........

  BeantwoordenVerwijderen