zondag 4 augustus 2013

Olifanten of eigenlijk een baby olifantje...

Al zo lang ik me kan herinneren heb ik iets met olifanten en vooral baby olifantjes. En dan ook nog het liefste  Indische olifanten baby's.
Ik vraag elk jaar een baby olifantje voor mijn verjaardag en nog nooit een echte gekregen.... Tja, is ook wel zielig om een baby bij haar of zijn mama weg te halen, natuurlijk, maar toch, ze zijn zooooo schattig!!
De schattige hompeligheid van zo'n klein hummeltje, dat bungelende, slungelend mini-slurfje.
Bergen met foto's heb ik over de jaren verzameld door de Indische olifanten in dierentuin Emmen te fotograferen.
Als peuter heb ik al mijn eerste olifant gekregen, en houten trek-olifant, genaamd Rijder. En Rijder heeft bij ons in de kast een ereplaatsje. Ik kan me herinneren dat Rijder ooit leren oren had en dat de wielen knal-rood waren, maar ach, ik hou van Rijder zoals hij is.
Manlief en mijn kinderen hebben over de jaren al heel wat pogingen gedaan om te voldoen aan mijn vraag om een baby olifant, dus ik heb inmiddels een aardige olifanten verzameling.
Een moeder met baby van Schleich. een geluks-olifant en een heel bijzondere die in Duitsland ergens op een markt ter plekke werd gemaakt uit gewoon ijzerdraad (soms moeten we die weer even een beetje in vorm duwen).
Ook hebben ze het geprobeerd met knuffel-olifanten, zelfs een moeder en kind. Heel lief allemaal, maar er kan nog steeds niets op tegen een echte baby olifant....
Inmiddels ben ik zo ver dat ik voorzichtig toegeef een olifanten verzameling te hebben en terwijl ik ziek in bed lag heb ik voor mezelf een paar olifanten bedeltjes besteld. Waar ik ze voor ga gebruiken weet ik nog niet, dat komt nog wel.

De komende twee weken ben ik met mijn gezin op vakantie naar België en Frankrijk. Parijs wordt bezocht en natuurlijk een paar dagen Disneyland. Dus, ik heb geen idee of ik tijd heb (of goede wifi) om te bloggen en anders, tot over 2 weken.
Liefs


10 opmerkingen:

 1. Hele fijne vakantie geniet er van.
  Leuk je verzameling olifanten.

  Corina

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke verzameling hoor. Heel veel plezier in Disney land, (misschien kom je Dombo nog wel tegen)
  groetjes JOkie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een superleuke verzameling meid , heel schattig <3
  Geniet van jullie vakantie , het is je gegund xxxx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. misschien in Disney .. een baby dombo..
  olifanten zijn prachtige dieren, zag pas op facebook een filmpje voorbij komen van een baby olifantje die in een oplbaasbaar badje ging badderen hahaha erg leuk.
  :-)

  fijne vakantie !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hihi, ik hou van rijder zoals ie is! :-)
  Fijne vakantie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het zijn ook echt zo'n leuke beesten, Olifanten. Fijne vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuke verzameling. Voor olifanten heb ik het niet zo meteen maar we hebben wel andere overeenkomsten zoals naam én lievelingskleur. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. rijder is zooo leuk:) hele fijne vakantie, en veel te laat.. maar alsnog gefeliciteerd met je verjaardag!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. wat een leuke blog en veel variatie..ben meteen gaan volgen...

  BeantwoordenVerwijderen