maandag 26 augustus 2013

Terug van weggeweest!

Zo, dat was dus iets meer dan twee weken geworden, voor ik weer aan een blog toe kwam!
Drukte na terugkomst van vakantie en toch nog steeds snel en veel moe van het ziek geweest zijn. Maar ach, ik klaag niet, hoor.
Mijn oma van 94 die is pas erg ziek geweest en kan nu (waarschijnlijk) niet meer terug naar haar eigen huisje. Ze zit nu in een verpleeghuis om aan te sterken, maar het blijft moeilijk dat ze haar zelfstandigheid moet opgeven. En haar gezondheid, die altijd zo goed was, is verschrikkelijk achteruit gegaan. Maar zelfs nu klaagt mijn lieve, dappere oma niet!! (Dus ik kijk wel uit!)
Omdat ik rustig aan moest doen tijdens de eerste week van de vakantie, had ik lekker de tijd om te haken. Kabouter bestelde het varkentje, hij mocht kiezen uit de bungelknuffels van Monique Vos-Meulenbroek. Vogeltje had al de rups uit dat zelfde boekje gekozen en voor Muis, onze paardenliefhebster, heb ik een paard gemaakt. Zo veel mogelijk naar het lievelingspaard van haar, volgens het patroon van Zoey zebra van Christel Krukkert.
Verder lekker veel gelezen en af en toe dagtripjes gemaakt. Onder andere naar de grotten van Han, België. Zo indrukwekkend!! Helemaal als je een Vogeltje mee hebt die met zijn overdosis aan fantasie er gelijk een drakengrot van wist te maken. We hebben een versteend drakenei gezien, zijn mesthoop en zijn bed. Gelukkig was de draak zelf niet aanwezig (of in een voor ons niet toegankelijk deel van de grot terug getrokken).
We zijn nog een dag naar een dierenpark geweest, waar we eerst met de auto op safari mochten gaan. De safari was leuk, de meeste dierenverblijven waren wat triestig. Wij werden erg verdrietig van steeds weer op hetzelfde stukje heen en weer lopende beren...
Zoals ik al zei, de safari was leuk, met veel jonge dieren. Waaronder zebraveulens. Ze hadden jammer genoeg maar 2 olifanten, maar tot grote vreugde van Muis hadden ze wel wolven. Mooie wolven!

Manlief wilde graag pizza eten in de tent en mopperde op mij dat ik elk jaar nee zeg tegen een kampeeroventje. (We hebben al zo veel kampeer troep en hoe vaak gebruik je dat nou weer???) Dus, we hebben het met de koekenpan met aluminiumfolie erover heen geprobeerd. En, het was prima te eten! Bodem was een beetje (te) knapperig, maar verder erg lekker. 

En, tot slot heb ik nog een hele mooie wolken / lucht foto, genomen vanaf de camping in Neufchateau, België. (Geen idee waar ze nou toch die negen kastelen hebben verstopt, hoor! Wij hebben ze niet gezien)

Ik zag net ineens dat ik over de 50 volgers heb.... Wauw, wat een enorm aantal!! Volgens mij vraagt dat om een give away. Daar zal ik de komende dagen eens op gaan broeden. Natuurlijk een heel hartelijk welkom voor mijn nieuwe volgers.


9 opmerkingen:

 1. Wat ziet je blog er leuk uit, met al die kleine fotootjes bovenaan! Mooi dingen heb je gemaakt en heerlijk zulke uitstapjes! Het is wel moeilijk als je ouder wordt om te accepteren dat je minder kunt. Mijn opa is ook in de negentig geworden en er waren steeds minder leeftijdsgenoten. Mensen van in de tachtig vond hij 'jonkies'...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Op vakantie in België...gezellig! :) En de hoofding van je blog is mega mooi zo!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een moois heb je allemaal gehaakt, En wat een prachtige foto's van de grot, dat ziet er mooi uit hoor.
  groetjes jkie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke fotos heb je gemaakt!! Was vast n fijne vakantie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het was inderdaad een heerlijke vakantie.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wat een fijne vakantie hebben jullie gehad, heerlijk! en bedankt dat we even mee mochten genieten via je blog xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 7. je hebt genoeg leuke dingen gedaan in de vakntie, zo te zien
  gr sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een gezellige blog heb je! En ik zie dat je ook verpleegkundige bent, nogmaals ontzettend bedankt voor je leuke snail-mail.. Het hangertje gaat een mooi plekje krijgen :-) Je bent ook van harte welkom op mijn blog.. (huisjeno56.blogspot.nl) Fijne zondag! Liefs Lisanne

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een mooie dingen heb jij gezien tijdens je vakantie. En een hele mooie ruos is dat, die gehaakte.

  BeantwoordenVerwijderen