donderdag 20 februari 2014

Liebster blog award deel 2

Wat een lieve reacties heb ik gekregen op mijn laatste blogpost!!
Blijkbaar maakt het wel iets los bij jullie, dat ik mijn gepieker opschrijf...

Ik heb besloten dat ik toch wel de vragen ga beantwoorden die ik heb gekregen van Ikke.


 • Welke maand is je lievelings-maand?  Goh, daar heb ik volgens mij nog nooit over na gedacht.... Ik hou wel heel erg van de lente. De kleuren die dan in de natuur (en mijn tuin) terug komen. En heerlijk op een mooie lente dag met een kopje koffie of thee in het zonnetje in de tuin zitten, zalig.
 • Welk patroon maak je het liefst?  Dat wisselt heel sterk. Ik maak op dit moment veel konijnen op de naaimachine en dat patroon heb ik zelf gemaakt. Veel maak ik ook zonder patroon, dan doe ik maar wat en vaak wordt het mooi en soms gaat het mis....
 • Wat eten jullie het liefst thuis? Tja, das een lastige... Ik eet namelijk zo weinig mogelijk aardappels, pasta en rijst en zo veel mogelijk groente. En ik eet geen vlees. De rest van mijn gezin eet dat allemaal wel. Er wordt hier dus verschillend gekookt. Een paar favorieten? Zelfgemaakt pizza (kan iedereen naar eigen inzicht dingen op leggen), taco's (kan je ook zelf opscheppen wat je erin wil) en broccoli-quiche met bladerdeeg.
 • Wat zou je doen als je heel veel geld zou winnen? Heel grappig, daar had ik het net met mijn zusje over gehad. Ik zou voor haar een huisje kopen. Tja, geld heb je nodig, maar ik hecht daar niet zo aan. Ik zou dan ook het meeste weg geven aan familie en geliefden. En een deel wegzetten voor als het om wat voor reden nodig is. Oh ja, de hypotheek afbetalen is ook wel slim!
 • Waar ga je graag naar toe op vakantie? Het liefst ga ik naar Ierland, maar dat is voor een lange vakantie wat onhandig met de vouwwagen. Dus doen we dat af en toe voor een paar daagjes. voor de rest heb ik niet echt een voorkeur voor een vakantie plek. Ergens in Europa lekker kamperen met in elk geval de jongens.
 •  Welke sport beoefen je? Tot mijn schaamte moet ik toegeven dat ik op dit moment geen sport doe. Ik fiets en ik wandel...
 • Wat doe je het liefst als je een vrije dag hebt?  Er zijn meerdere dingen die ik heerlijk vind om te doen op zo'n dag! Lekker achter mijn naaimachine(s) kruipen of met een pot thee op de bank en dan lekker haken. Of op mijn kleine neefje van anderhalf passen. Of bij kletsen en koffie leuten met mijn zusje(s) of vriendinnen.
 • Wat is je lievelingskleur? Dat heb ik volgens mij al wel duidelijk verteld hier op mijn blog, maar nogmaals. Rood is mijn lievelingskleur.
 • Waarover blog je graag? Over mijn knutsels, haaksels en naaiprojecten. Over mijn dieren en dingen die ik leuk of belangrijk vind.
 • Waarom ben je begonnen met bloggen? Omdat ik allemaal leuke blogjes tegen kwam en dacht "Dat wil ik ook!!" Dus, heel spannend, een eerste blogberichtje aangemaakt. Ik heb het de eerste tijd zelfs niet eens aan mijn man of familie verteld. Ik wilde het echt van mij laten zijn, dus manlief mocht ook niks voor mij doen of regelen (hij is veel handiger met computers dan ik). Ik heb alles zelf uitgevonden. En eigenlijk ben ik daar heel trots op. 
Ik blog bijna een jaar!! Op 23 maart vorig jaar schreef ik mijn eerste blogberichtje. Ik heb ook al een leuke give-away in gedachten. Want bij een verjaardag hoort een traktatie, toch? Maar daarover later meer.

Nog even voor de kleur, de start van mijn lente poncho. In lieve lente kleurtjes van de Zeeman.

12 opmerkingen:

 1. wat blogjes aan het (bij) lezen. Raar om in de trein te haken ? hahaha, ach joh gewoon jezelf zijn er zijn altijd mensen die je spullen of je doen en laten raar vinden so what ? je hebt weer heel wat moois gemaakt :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, nee hoor, ik schaam me ook zeker niet! Ik ben wel wat gewend aan blikken. Probeer maar eens 2 autistische kinderen op te voeden, dan leer je wel dat het zonde is van je tijd om je druk te maken over starende mensen!
   Ik vroeg het me alleen af, omdat er zo veel mensen keken terwijl ik heerlijk zat te haken.

   Verwijderen
 2. Hé maar nou weten we tóch alles van je.... vooral van dat sporten is een openbaring :-p. Wij lijken op elkaar.
  Wat is dat nou voor een roze van de Zeeman? Zalm? Zo ja, die heb ik hier dan mooi niet gezien.... maar er belandde weer veel in het mandje, uhm zelfs 2 mandjes hahahahahaha maar ja grote bollen hè

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, erg he? Ik heb ook grote bollen mee genomen hoor. En de roze is licht baby roze, heel lief kleurtje.
   Bij mijn eigen Zeeman hadden ze (en hebben ze) deze kleurtjes ook niet. Ik was toevallig in een ander winkelcentrum en daar zag ik ze liggen. Dus ook mijn mandje zo vol geladen dat mensen mij bolletjes kwamen overhandigen die ik was verloren onderweg naar de kassa.... bloos...

   Verwijderen
 3. Leuk om je zo beter te leren kennen hoor! Ik deed in de bus en trein ook altijd haken hoor. Zelfs op de boot van ameland deed ik haken mensen zaten te kijken maar een heleboel waren ook erg benieuwd wat ik maakte. Als vrindlif rijd en we moeten 3 uur rijden naar mijn ouders haak ik in de auto. Dus ach dan maar gek maar wel lekker bezig. Haha!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk om te lezen, maar ik vind wandelen en fietsen toch niet onsportief hoor.
  Leuk die kleurtjes van de zeeman ben benieuwd hoor als je poncho klaar is.

  Corina

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk om te lezen! In zulke vragen komen grappige dingen voorbij, waar je normaal mss niet over zou bloggen. Oei, ik heb écht wel wat gemist bij de Zeeman, ik kom overal van die leuke kleurtjes tegen. Nou ja, volgende keer maar beter in de gaten houden.
  Groetjes, Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat leuk om iets meer over jou te lezen. En wat een super kleuren heb je van de Zeeman, vooral de mix is mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. altijd leuk om hier te lezen, gezellige blog en warm...ik heb veel in te halen...maar komt goed..ik kan u blogjes volgen...altijd leuk om te reageren...groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gezellig om al jouw dingen te lezen. Is Ierland zo mooi dan?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Fijn om je beter te leren kennen!
  Inmiddels ben ik ook een poncho begonnen met wol van de zeeman,ha, ha leuk.

  BeantwoordenVerwijderen