maandag 1 april 2013

Pasen 2

Het is nu 2e paasdag, de zon schijnt, de konijntjes genieten in de tuin van hun vrijheid en het zonnetje, de 1e was zit in de machine en ik heb het rijk voor mij alleen! Manlief is met de Kabouter en het Vogeltje en een neefje die is blijven logeren, naar het zwembad. De Muis is weg voor een studieopdracht en ik installeer mij met een lekkere kop koffie achter mijn laptopje.


Wat een zon!! En wat een stilte.....
Gisterochtend rustig opgestaan en een heel simpel ontbijt (in pyjama) en daarna begon bij ons de voorbereiding voor de paaslunch voor 16 man!
Er moest nog brooddeeg gekneed en gebakken worden, eitjes gekookt en geverfd, de tafel(s) klaargezet en toen werd de (paas)spanning ons Vogeltje eventjes te veel. (Eén van zijn fascinatie's zijn alle feesten, dus hij leeft helemaal toe naar een feestdag en dan is het op de dag zelf soms gewoon te spannend.) Vogeltje flipte,  dus die moest even op zijn kamer tot rust komen. Tot honderd tellen is erg moeilijk als je helemaal gespannen bent (hij ging van 40 terug naar 30), dus met een beetje hulp van mij kwam hij gelukkig wel, rustig geworden, aan bij 100. Daarna was het tij gekeerd en was ons mannetje weer gezellig.

Toen mijn zusjes en gezinnen er waren en alles op tafel stond hebben we met z'n allen heerlijk, uitgebreid geluncht. Waarna alles op tafel bleef staan, dus met name de kinderen bleven langs de tafel lopen om een paaseitje of ander lekkers te pakken. De lunch is uiteindelijk ook nog een avondmaaltijd geworden, er was immers meer dan genoeg te eten... 

Daarna opruimen, stofzuigen, het overschot aan stoelen weer naar boven en nagenieten, bij ons persoonlijke paasvuur, van een heerlijke, gezellige dag met familie. Ik geniet er altijd zo van hoe ongedwongen het altijd gaat als wij bij elkaar zijn, hoe de gezinnen met elkaar vervloeien en de kinderen van iedereen lijken te zijn. 

Helaas had ik echt tijd te kort om alle zakjes af te krijgen om alle neefjes en nichtjes één mee te geven....

6 opmerkingen:

 1. Hoi hoi,

  ik zag dat je mijn volger bent geworden, heel erg leuk en dan kijk ik natuurlijk ook naar het blog van mijn nieuwe volger en wat valt mij op, een dierenvriend en een foto van dezelfde kachel als wij hebben (haha)
  Maar ik ga je wel lekker volgen. Neem me dan niet kwalijk als ik niet iedere keer reageer want ik volg al meer dan 50 blogs. Ik doe mijn best zoveel mogelijk berichtjes achter te laten maar op een gegeven moment moet ik toch wat kiezen.
  Maar ik zet je erbij want ik vind de eerste kennismaking super.

  groetjes Saskia
  www.lafemeenspruiten.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoe moet ik nu bij jou volger worden. Ik heb dat nog niet gedaan via Bloglovin

   Verwijderen
 2. Oh wat een prachtig konijn hebben jullie! Ik zag het plaatje bij La FeMe aan de zijkant van haar blog staan. Hij (of zij?) lijkt wel wat op de onze, wij hebben een Wener (+ nog 3), ik heb er net over geblogd afgelopen week.
  Leuke haakwerkjes ook!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk dat je onze Wener herkent!!Niemand weet in onze omgeving dat hij een wener is.... Wij hebben Beer nu ruim 2 jaar geleden uit de konijnenopvang gehaald. En daar nooit een seconde spijt van gehad, wat een super konijn! Zo ontzetten lief en knuffelig, maar dan moet je het maar voor lief nemen dat je onder de haren komt te zitten (ondanks veelvuldig borstelen.
   Naast Beer hebben we nog 2 konijntjes uit de opvang, moeder Maya en dochter Rosie. Alleen van Rosie weten we hoe oud ze is, die is namelijk 8 maanden geleden in de opvang geboren.
   Ik ga zo gelijk even jouw blog bekijken!

   Verwijderen
 3. Ah leuk, ik ben nu ook volger geworden! Ik zocht er gisteren al naar, heb zelf nog geen Bloglovin'.
  Dat is ook een idee, om een konijn uit de opvang te halen! Wij hebben deze allemaal van jongsaf aan (de oudste was 3 maanden). Eén is een afgekeurd rammetje, bij een fokker vandaan. Op de moeder van Sammie hebben wij een keer gepast in de zomervakantie. Zij bleek zwanger (haar baasje wist dat niet). 2 dagen nadat ze weer bij ons opgehaald is, kreeg ze 9 kleintjes... Daar is Sammie er één van. :-)
  Dorito (de zwarte) is van mijn jongste dochter. Het was de bedoeling dat hij een vrouwtje zou zijn (voor Sammie), maar het nestje had vnl mannetjes. Ze had er al zo op gerekend dat we er toch maar één gehaald hebben en apart neergezet. Toen is Saar er nog bij gekomen, een blauwe Wener van een nestje wat we via Marktplaats vonden.
  Weners zijn inderdaad ontzettend lieve konijnen. Ze komen altijd naar je toe springen als je aankomt. Saar is nu wat kattig vanwege het voorjaar en bijt regelmatig van zich af, maar gaat wel weer over! Sammie is een goeie lobbes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hiervoor hadden we ook 2 konijntjes als piepkleine bolletjes wol gekregen. Die waren (op papier) van mijn 2 jongste kinderen, maar ik was degene die voor ze zorgde. Toen 1 van de zusjes doodging was de ander diep ongelukkig, zo alleen. Op aanraden van de dierenarts hebben we er een geholpen rammelaar bijgezet. En die konden we alleen uit de opvang krijgen.
  Inmiddels weten we dat er, helaas, veel te veel konijntjes gedumpt of achtergelaten worden. Maya is bijvoorbeeld over het hek van een hertenkamp gegooid en daar gedekt door een wild konijn. Toen ze in de opvang kwam was ze dus hoogzwanger. Rosie is dus half wild en dat zie je en dat merk je!! WATERVLUG en best een beetje schuw. Maya is echt een schatje, maar Beer heeft mijn hart gestolen!

  Fijn dat je mijn volger bent geworden.

  BeantwoordenVerwijderen