dinsdag 7 mei 2013

Huis en tuin

De afgelopen weken hebben wij twee keer de stukadoor in huis gehad. Hij heeft voor ons een aantal muren weer netjes glad gemaakt. Dat geeft, afgezien van een enorme, witte troep in huis, ook mooie gladde muren. Muren die letterlijk een wit canvas zijn om geschilderd of behangen te worden.
We zijn dus steeds als we een dagje vrij hebben druk bezig met kwasten en behanglijm.... De boven verdieping is nu bijna klaar en het resultaat is erg mooi geworden, al zeg ik het zelf! De foto's zijn van de overloop en onze slaapkamer.
Op de foto van onze slaapkamer is niet te zien dat alleen de muur achter het bed is behangen, de rest is wit geschilderd, dus verder heel rustig.

Ook in de tuin ben ik een beetje begonnen, moet toch een keer gedaan worden... Ik moet het in korte etappes doen, aangezien ik anders te veel pijn in mijn knieën krijg. Gelukkig krijg ik hulp van 3 grasmaaiers en mijn Vogeltje wilde heeeeeel graag de tuin (en zichzelf) nat sproeien.

Mijn zusje was zo lief om voor mij op Koninginnedag op de rommelmarkt een hele mooie mand mee te nemen voor mijn wol. Nu heb ik eindelijk twee manden waar alles in past. Ik ben er dus erg blij mee.
De ronde mand is altijd de wolmand van mijn moeder geweest, tot ze hem een paar maanden geleden aan mij gaf. Hier zitten nu al mijn katoentjes in. De picknickmand zit vol met alle andere wol. Hier ligt ook de slof in die ik gisteravond haakte en nu ligt te wachten tot ik de tweede ook kan maken. Helaas zit dat er vanavond niet in, ik moet zo een late dienst werken. Jammer van het mooie weer, maar ja...

5 opmerkingen:

 1. die rieten mand is wel heel erg geschikt voor je wol en ziet er ook nog een heel decoratief uit

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, de manden staan ook mooi in het zicht in de woonkamer :)

   Verwijderen
 2. Wauw jullie zijn goed bezig zeg met al dat klussen! Wel handig ook trouwens om 3 van die grasmaaiers te hebben. Denk alleen dat het wel iets langzamer gaat ;) Lopen zij gewoon lekker los bij jullie in de tuin?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oja, de PIF is af :) dus die zal ik vanmiddag op de post doen!

   Verwijderen
  2. Onze grasmaaiers zitten normaal in hun hok met grote ren, maar als we thuis zijn en het is niet al te slecht weer mogen e los in de tuin.
   En ja, er moet wel nodig gemaaid worden, maar er staan pinksterbloemen in het gras, dus ik vind het zo zonde... Ik heb besloten nog even te wachten tot die uitgebloeid (of opgegeten) zijn.

   Oh, ik ben benieuwd naar de PIF....

   Verwijderen